Busfan.be is klaar om de relance van onze sector te ondersteunen

De portaalsite is nog gebruiksvriendelijker en heeft nieuwe functies

Busfan.be is terug met een nieuwe look en nieuwe functies. Het doel van de portaalsite blijft hetzelfde: op een aantrekkelijke manier het volledige vervoersaanbod en alle busreizen van de FBAA-leden voorstellen aan het grote publiek. Op die manier wilt het portaal de bezoekers inspireren en hen laten doorklikken naar de websites van de autocarondernemingen.

Deel dit artikel met uw collega's

Vier nieuwe functies voor de bezoeker

Om aan de wensen van de verschillende gebruikers te voldoen, heeft de portaalsite verschillende functies toegevoegd die beantwoorden aan hun behoeften.

1.

Een uitgebreid zoekmenu

Bij de meeste zoekportalen kunnen gebruikers naar een reis zoeken op basis van een bestemming en vertrekdata. Busfan wil een stapje verder gaan en bezoekers ook de mogelijkheid bieden om te zoeken op thema, vakantietype en interesses (boottochten, Disney, mosselen, enz.). Op die manier kan de bezoeker het ruime reisaanbod verkennen.

De bezoeker kan bovendien filteren op reizen die vanuit zijn gemeente vertrekken, zodat hij dicht bij huis kan instappen.

2.

Favoriete uitstapjes bewaren in "Mijn lijst"

Elke reis op de site kan in een lijst worden bewaard, zodat bezoekers gemakkelijk hun favoriete reizen kunnen terugvinden. Dankzij dit slimme systeem kunnen zij hun selectie op elk moment raadplegen, tot ze hun keuze hebben gemaakt. Het hoofddoel blijft hetzelfde: bezoekers aansporen door te klikken naar de websites van de autocarondernemingen om een reservering te maken.

3.

Enkel vervoer of een reis op maat boeken

Groepen zijn vaak op zoek naar vervoer of hulp bij het organiseren van hun reizen. Busfan biedt zowel vervoer van en/of naar een bestemming als hulp bij het organiseren van een activiteit of reis op maat. De bezoeker wordt uitgenodigd een formulier in te vullen om zijn zoekopdracht nader te omschrijven en de passende dienst te verkrijgen. Busfan wil deze functie in de komende maanden verder ontwikkelen.

4.

Een toegewijde ruimte voor scholen

Op de pagina voor scholen kunnen leerkrachten informatie op maat vinden om hen te helpen bij de organisatie van hun schoolreis of excursie. Ze vinden er onder meer een checklist met alle organisatorische stappen en praktische tips, de soorten voertuigen, kant-en-klare uitstapjes en de voordelen van een autocar voor schoolreizen. De organisator kan ervoor kiezen om alleen het vervoer aan te vragen of een reis op maat te laten uitstippelen.

Ook andere doelgroepen die regelmatig gebruik maken van een autocar (bedrijven, jeugdbewegingen, verenigingen, enz.), zullen op termijn allemaal hun eigen ruimte hebben met een praktische gids op maat om hun vervoer en reizen te organiseren.