image

Dagtrips in Wallonië & Brussel

Attracties & musea

NIEUWE BROCHURE

image

Deel dit artikel met uw collega's

Een dag in Luik

KASTEEL VAN MODAVE

Het kasteel van Modave vormt een van de uitzonderlijk erfgoedsites van Wallonië en werd gebouwd op de top van een rotsachtige uitloper te midden van een uitgestrekt natuurgebied van 450 hectare. Duik met je groep in de sfeer van de voorbije eeuwen dankzij de intact gebleven decors. Er zijn 25 kamers te ontdekken.

⏱ Bezoektijd: 1u15

HET BIER- EN PEKÈT MUSEUM

Het Museum van Bier en Pekèt is ondergebracht in de 12e-eeuwse slottoren van het Kasteel van de Avouerie. Het museum nodigt de bezoeker uit om de geheimen van het bier te ontdekken: hoe het wordt gemaakt, zijn verschillende smaken en aspecten, maar ook het verschil tussen een ambachtelijk en een industrieel bier, zijn oorsprong en zijn integratie in de Belgische cultuur. En niet te vergeten: de traditionele degustatie van het bier van de Avouerie in de gewelfde kelders.

⏱ Bezoektijd: 1u

Een dag in Luxemburg

FOURNEAU SAINT-MICHEL

Ontdek met je groep een unieke knowhow en een authentiek natuurlijk en architecturaal erfgoed, in Fourneau Saint-Michel. Dit openluchtmuseum bevindt zich aan de rand van de Ardense bossen van Saint-Hubert en Nassogne, op een open plek in de vallei, en nodigt de bezoeker uit voor een reis in de tijd door een bezoek aan negen gehuchten met traditionele plattelandsgebouwen.

⏱ Bezoektijd: 1u15

DE KLOKKENGIETERIJ VAN TELLIN

Van 1832 tot 1970 heeft de klokkengieterij Causard-Slégers duizenden klokken geproduceerd. De Oude Klokkengieterij van Tellin is het enige klokkengieterij-erfgoed dat nog bestaat in België. Een gids laat je groep kennismaken met de knowhow van de meester-klokkengieters, de symboliek van de klok en de zoektocht naar het beheersen van de tijd.

⏱ Bezoektijd: 1u30

Een dag in Brussel

Tentoonstelling T. rex – Museum voor Natuurwetenschappen

Deze tentoonstelling nodigt bezoekers vanaf 5 jaar uit tot een echte ontmoeting met een fascinerend dier: de T. rex, wellicht de meest bekende dinosaurus.

Bij de ingang worden de bezoekers verwelkomd door een 67 miljoen jaar oude vrouwelijke T. rex. De eerste zes interactieve displays van het parcours van de tentoonstelling geven je inzicht in het werk van de paleontologen en in de periode waarin het dier leefde. Ze vertellen hoe oud de T.rex was op het ogenblik van haar dood, wat zij at, hoe zij gewond is geraakt, enz. Zes volgende interactieve displays leren je meer over de T. rex in het algemeen: geboorte, voeding, verplaatsingen, enz.