Zie, ruik en proef de groene stad van de toekomst

Onderweg naar Floriade Expo 2022

Over 10 maanden gaat in Almere, de grootste stad van de Nederlandse provincie Flevoland, de zevende editie van de wereldtuinbouwexpo Floriade van start. Twee miljoen bezoekers van over de hele wereld worden er verwacht. En wij Belgen hebben het geluk dat dit mondiale topevenement slechts op enkele uren rijden bereikbaar is.

Deel dit artikel met uw collega's

Van stadstuinbouw tot een bewustere levensstijl

Met almaar meer mensen op eenzelfde oppervlakte en door de gevolgen van de klimaatopwarming zullen we op een andere manier moeten gaan leven. Tegen 2050 zal ruim 70% van de wereldbevolking in een stedelijke omgeving wonen. Toch oogt die verstedelijkte toekomst bijzonder hoopvol, zoals volgend jaar zal blijken tijdens een bezoek aan de Floriade. Op het 60 ha grote expoterrein van de Floriade presenteren internationale vernieuwers in samenwerking met de belangrijkste vertegenwoordigers van de Nederlandse tuinbouwsector de groene stad van de toekomst. Floriade wordt een soort levend laboratorium, waar duurzame oplossingen worden aangereikt. Het expoprogramma is opgebouwd rond vier concrete en hyperactuele subthema’s:

  • Vergroening
  • duurzame voedselproductie voor en door de stad
  • slimmere energievoorziening
  • bewuster leven

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Spectaculair expoterrein vol inspirerende ideeën

Het expoterrein van Floriade, dat momenteel nog volop in opbouw is, maakt indruk. Uniek is het recent aangeplante arboretum, dat een catalogus is van bomen en planten die perfect in een stadsbiotoop gedijen. Bezoekers kunnen er individueel of in groep ideeën opdoen die ze in hun eigen tuin of buurt kunnen toepassen.

Het wordt ook uitkijken naar de innovaties op vlak van voedingstuinbouw en hoe die de voedselproductie duurzamer maken. En uiteraard kunnen bezoekers al dat vers en lokaal geproduceerd voedsel ter plekke proeven, want op het expoterrein serveren zowel foodtrucks als restaurants duurzame gerechten. Liefhebbers van sierteelt gaan zich zeker kunnen vergapen, want kwekers van over de hele wereld tonen er hun bloemen en planten. Een bezoek aan Floriade kan bijgevolg perfect in een tuinreispakket worden aangeboden.

Waarom een autocartrip naar Floriade Expo 2022 organiseren?

  • Mondiaal evenement dat slechts 1 keer in de 10 jaar plaatsvindt
  • Expoterrein met veel bijzondere ervaringen rond duurzame thema’s die toegankelijk zijn voor een brede doelgroep.
  • Groepsarrangementen mogelijk & groepsprogramma’s in de maak
  • Met de autocar gemakkelijk bereikbaar: bijna uitsluitend autosnelweg tot aan het expoterrein dat voorzien is van 180 parkeerplaatsen voor autocars. De afstand Brussel-Almere bedraagt 220 km.
  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
  • Combineer het bezoek aan Floriade met een dagje Almere of trek op meerdaagse verkenning door de provincie Flevoland

Aanbod voor verschillende doelpublieken

Het doelpubliek voor Floriade is uiteraard veel breder dan de tuinliefhebber. Dankzij het gevarieerde en ruime aanbod aan paviljoen en attracties op het expoterrein, waar je zelfs met een kabelbaan kan overzweven, leent het zich zowel voor seniorengroepen, verenigingen, scholen en businessclubs. Educatieprogramma’s voor schoolkinderen, kennisprogramma’s voor ondernemers, wetenschappers en zelfs overheden zijn momenteel in de maak.

Heeft u reeds concrete plannen? Contacteer het Travel Trade team van Floriade.