Dagtrips in Wallonië & Brussel

Attracties & musea

Deel dit artikel met uw collega's

WATERLOO: 200 jaar Napoleon

MEMORIAAL 1815 - “VAN WATERLOO TOT SINT-HELENA, DE GEBOORTE VAN EEN LEGENDE”

Het Memoriaal van de Slag van Waterloo presenteert een groots opgezette tentoonstelling naar aanleiding van de tweehonderdste verjaardag van de dood van Napoleon I. De tentoonstelling is samengesteld uit originele werken en authentieke objecten. In totaal worden meer dan honderd stukken aan het publiek getoond, vaak voor de allereerste keer!

De tentoonstelling laat de bezoekers kennismaken met de vier hoofdonderwerpen, in chronologisch en thematisch ingerichte ruimten. De zalen behandelen de periode van de Slag van Waterloo tot de ballingschap, inclusief het dagelijkse leven van Napoleon in Longwood.

WELLINGTONMUSEUM - HET KEIZERRIJK IN PLAYMOBIL ®

Het Wellingtonmuseum presenteert in dit verband een tentoonstelling voor jong en oud en voor elk publiek. “Het Keizerrijk in Playmobil®” biedt een verrassende kijk op de hoogtepunten in het leven van de Keizer.

Kinderen maken in deze tentoonstelling spelenderwijs kennis met onze geschiedenis. Talrijke diorama’s in Playmobil® vertellen over het leven van de Keizer. Een boeiende en speelse ontdekking van Napoleon en het Keizerrijk! Exclusief in Waterloo: een uitgebreide maquette van het slagveld met de beroemde figuurtjes.

Bekijk Namen vanuit de hoogte!

NIEUWE KABELBAAN MET CITADEL

De Citadel van Namen is een hoogtepunt van de militaire architectuur, met een grote diversiteit aan stijlen en bouwwerken, van de middeleeuwen tot de 20e eeuw. Dit uitzonderlijke en beschermde Waalse erfgoed op een rotspunt aan de samenvloeiing van Samber en Maas biedt een schitterend uitzicht over de stad en de vallei. Neem plaats in de nieuwe kabelbaan van de Citadel en ontdek unieke panorama’s van Namen en omgeving. Neem plaats in één van de 6 cabines voor een reis van drie minuten. Ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

HOOGSTE PUNT VAN NAMEN

Op de Citadel kunnen bezoekers rondwandelen of een kijkje nemen in het Bezoekerscentrum Terra Nova. Wanden met schermen en beelden vertellen multimediaal 2.000 jaar geschiedenis van Namen.

Ook een bezoek aan de belangrijkste ondergrondse galerijen in het hart van de Citadel is mogelijk. Daar wacht de bezoekers een imposant klank- en lichtspel. Ze herbeleven de geschiedenis van de Citadel tijdens een rondleiding langs gerestaureerde galerijen over een lengte van 500 meter.

De uitleg van de gids wordt geïllustreerd met 3D-animaties, projecties en geluidseffecten.

Sluit uw bezoek aan de Citadel af in het toeristisch treintje dat langs de vestingmuren rijdt en u laat kennismaken met de vestingwerken.

Breathe with Brussels

Breathe With Brussels biedt een reeks activiteiten in open lucht om de Europese hoofdstad te herontdekken. Meer dan twintig actoren uit de Brusselse toerismesector presenteren een activiteitenfestival.

REIS DOOR EUROPA ... OP ENKELE UREN TIJD

Mini-Europe is vooral een heerlijk excuus om te reizen. Een visuele, geanimeerde en klankrijke zwerftocht langs 350 monumenten en miniatuurtaferelen. Elk monument is tot in de kleinste details uitgewerkt.

De bezoekers maken een uitbarsting van de Vesuvius mee en de val van de Berlijnse muur, zien een Ariane V-raket opstijgen en volgen de Thalys-hogesnelheidstrein van Parijs tot aan het andere eind van Frankrijk. Jong en oud genieten van de geanimeerde taferelen.

Ga vervolgens langs de nieuwe tentoonstelling Spirit of Europe, met talrijke interactieve multimediale games.

Betovering.be: een avontuur om samen te beleven!

Betovering.be is een uitgebreid middeleeuws avonturen- en fantasiespel. Aan de hand van een kaart en een perkament volgen de spelers allerlei paadjes met valstrikken. Ze moeten proeven uitvoeren en obstakels overwinnen om hun zoektocht tot een goed einde te brengen.

Het avontuur wil de spelers onderdompelen in nieuwe dimensies van tijd en ruimte, in contact met de natuur, voor boeiende en leerrijke ontmoetingen met anderen en zichzelf.