Najaar in onze buurlanden

Tips van onze toerismejournalist

Met de invoering van het Europees Coronacertificaat wordt het makkelijker om een buitenlandse dag- of weekendtrip in groep te organiseren. En om daar een topbeleving van te maken, selecteerden we drie boeiende bestemmingen waar komend najaar een bijzonder evenement plaatsvindt: Luxemburg, de Franse Ardennen en de lichtstad Eindhoven.

Deel dit artikel met uw collega's

Verjaardag met bubbels in het Groothertogdom Luxemburg

Bernard-Massard, de bekendste Luxemburgse schuimwijnproducent, viert zijn 100-jarig bestaan. Stichter Jean Bernard leerde het vak in de Champagnestreek en introduceerde in 1921 de ‘méthode champenoise’ aan de oevers van de Luxemburgse Moezel. Een eeuw later is Grevenmacher nog altijd de thuisbasis van Bernard-Massard, dat jaarlijks om en bij de 4 miljoen flessen wijn produceert. Het historische hoofdgebouw kunt u bezoeken en groepen zijn welkom voor wijndegustaties.

Groepen die hun trip naar Grevenmacher helemaal rond wijnbeleving willen uitwerken, plannen hun bezoek best tijdens het Fête du Raisin et du Vin (van 10 tot 12 september 2021).

Probeer in Grevenmacher ook halt te houden aan Kulturhuef met twee permanente tentoonstellingen: één over de boekdrukkunst en één over speelkaarten. Bistro Kulturhuef is bovendien volledig voorzien om grote groepen te onthalen.