IN VOGELVLUCHT

AM Buses heeft twee nieuwe zaakvoerders

Christophe en Thomas Meeuwissen nemen de activiteiten van AM Buses helemaal over van hun ouders. De firma, gelegen in Pelt, is vooral bekend voor de aan- en verkoop van nieuwe en tweedehandsbussen en autocars. Het bedrijf is ook invoerder en verdeler van het gamma van Otokar. Deze nieuwe generatie kijkt de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

SOLIDARITEIT VANUIT DE PRIVE-BUSSECTOR

Het Sociaal Fonds Bus & Car en de FBAA ondersteunen de slachtoffers van de overstromingsramp

Twee organisaties uit de sector van de privé bus- en autocarbedrijven ondersteunen de collectieve actie van Rode Kruis Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique ‘Helpen helpt & Urgence donation’. Ze dragen iedereen die getroffen werd door het extreme noodweer in ons land een warm hart toe. Onze sector verenigt een 350-tal bus- en autocarondernemingen en 12.500 medewerkers (chauffeurs, mecaniciens, bedienden en ondernemers). Vele bedrijven en hun medewerkers zijn zelf hard getroffen door de COVID 19-crisis. De autocarondernemingen hebben hun activiteiten zelfs nog niet kunnen hernemen. Maar ondanks die moeilijke situatie wil de sector zijn verbondenheid met de slachtoffers tonen en hen hoop geven. Het Sociaal Fonds Bus & Car wil financieel solidair zijn met de slachtoffers van deze ramp. Daarom doneert het €25.000 aan het Rode Kruis en Croix-Rouge de Belgique. De FBAA stelt logistieke steun voor, door de coördinatie aan te bieden van het vervoer van vrijwilligers per bus of autocar naar de getroffen gebieden. Onze federatie kan samen met de busbedrijven van overal te lande ingaan op de lokale noden en zorgen voor collectief vervoer.

Sinds 1 juli rijdt Flixbus op biogas tussen Brussel en Amsterdam

Coach Partners verwelkomde een nieuw CNG-bus op biogas in zijn vloot om in te zetten voor Flixbus. De bus rijdt sinds begin juli elke dag twee keer de rit Brussel-Amsterdam-Brussel en zal deze blijven afleggen gedurende drie jaar. Het bedrijf wenst hiermee verder te investeren in de vergroening van zijn vloot.

Coach Partners koos voor een IVECO Crossway CNG van 13 meter lang met een actieradius van minimaal 600km. Het biogas wordt geleverd door OrangeGas, dat het gas produceert uit rioolslib van Amsterdam.