Op exploratie door een groen utopia

Floriade Expo 2022: van 14 april tot 9 oktober 2022

De voorbereidingen op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere zitten op schema. De spectaculaire kabelbaan draait al proef, het expoterrein krijgt almaar concretere vorm en de eerste paviljoenen en andere gebouwen rijzen op. Bovendien ogen de voorgestelde rondleidingen en arrangementen voor groepen bijzonder interessant.

Deel dit artikel met uw collega's

Volg de gids

Met ‘Growing Green Cities’ als hoofdthema en daarnaast vier subthema’s – Groen, voedsel, energie en gezondheidvergroening, voedsel voor en door de stad, slimmere energie en bewuster leven in de stad – mogen zowel vakmensen als het grote publiek zich bij een bezoek aan Floriade Expo aan een heel leerrijke ervaring verwachten. Maar te midden van het grootse expoterrein met tientallen paviljoens, serres en attracties lijkt ons een bezoek onder begeleiding van een gids echt wel een meerwaarde.

Op maat van groepen heeft de organisatie drie thematische rondleidingen uitgewerkt:

  • ‘Floriade Park Tour’,
  • ‘Architectuur & Innovatie’
  • ‘Tuinen & Tuinbouw’.

Een rondleiding duurt anderhalf uur en is gericht op groepen tot maximaal 25 personen. Het tarief bedraagt € 195 per rondleiding. Wie een gespecialiseerde rondleiding met een professionele architect, tuinbouwer of andere expert wenst te reserveren, betaalt een prijs vanaf € 400 per groep.

Drie thematische rondleidingen

1.

De Floriade Park Tour omvat een bezoek aan The Green House, een indrukwekkend kascomplex met een oppervlakte van 10.000 m². The Green House wordt het visitekaartje voor de aanwezige vertegenwoordigers van de Nederlandse Tuinbouw, die er innovaties op vlak van o.a. kringlooplandbouw, klimaatadaptatie en voedselvoorziening zullen presenteren. Voorts leidt de Floriade Park Tour langs de paviljoens van de internationale deelnemers.

2.

Tijdens de rondleiding Architectuur & Innovatie ligt de focus onder meer op het gloednieuwe gebouw van de Aeres Hogeschool, dat opvalt met zijn groene gevel en een dak met bomen en wateropslag. Nog een heel opmerkelijke constructie is het Food Forum, waarvan het groendak groene dak zich op zeeniveau bevindt.

3.

Voor de vele tuinliefhebbers, die naar de Floriade zullen afzakken, is er de thematische rondleiding Tuinen & Tuinbouw met aandacht voor zowel inspirerende tuinen als experimentele stadstuinbouw.

Arrangementen

Behalve de thematische rondleidingen stelt de organisatie twee uitgebreidere bezoekersprogramma’s voor: een Floriade-arrangement en een VIP-arrangement.

  • Het vier uur durende Floriade-arrangement voor groepen tussen 15 en 25 personen omvat de thematische rondleiding Floriade Park Tour onder leiding van een gids, een bezoek aan diverse paviljoens en een koffiepauze met een versnapering.
  • Het VIP-arrangement is nog veel uitgebreider en geldt alleen voor groepen tot 8 personen.

Hou er bij de prijszetting wel rekening mee dat bij het boeken van een arrangement of een rondleiding er voor iedere reiziger van uw groep ook nog de prijs van het entreeticket bijkomt.

Een andere optie is om vooraf een lunch en/of koffie met gebak te voorzien. In twee restaurants op het expoterrein kunt u een plaats voor een groep reserveren. Het spreekt voor zich dat er op het menu van een evenement, dat grotendeels in het teken van duurzame voeding staat, overwegend gezonde en seizoensgebonden maaltijden staan. Bon appétit!

En wie zijn bezoek aan de Floriade Expo 2022 wil uitbreiden met een verkenning van Flevoland, zal verrast opkijken van de vergroening van Almere en de originele landschapskunst in de omgeving.

Meer informatie over bustours naar die landschapskunstwerken vindt u op de website van Visit Flevoland.