“Organiseer de beste autocarreis”

Hogeschoolstudenten stellen kant en klare reizen voor

Deel dit artikel met uw collega's

Voor het achtste opéénvolgende academiejaar organiseerde BAAV zijn jaarlijkse wedstrijd voor alle studenten van de Vlaamse hogescholen voor Toerisme en Recreatiemanagement. Zeven reisontwerpen werden door de docenten van VIVES en Thomas More voorgedragen. De twee winnaars zijn reizen naar Albanië & Noord-Macedonië én naar Noorwegen.

Wat zijn de beste autocarreizen dit jaar?

De prijs voor het beste autocarproduct ging naar studenten van VIVES met een reisbeschrijving op Albanië en Noord-Macedonië, én naar studenten van Thomas More met een zeer actieve reis voor twintigers naar het zuiden van Noorwegen. De jury apprecieerde keuzeopties in het programma - waardoor beter wordt ingespeeld op de interesses van de deelnemers, het inlassen van events op de bestemming, en het typische autocarprogramma dat niet met individueel vervoer kan uitgevoerd worden.

Deze wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd met de bedoeling om studenten een betere kennis te geven van het autocarproduct én om van hen te horen een aantrekkelijke autocarreis kan zijn.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Wat was de opdracht?

De studenten beschrijven een volledige autocarreis, bestaande uit het gedetailleerde programma (inclusief accommodaties, activiteiten, routebeschrijving rekening houdend met de rij- en rusttijden, taakbeschrijving voor de reisleider, prijscalculatie en marketingplan). Opvallend in de inzendingen was de aandacht voor fly & coach producten, de zorg voor kwaliteit en de diversiteit in de doelgroepen. De doelgroepen zijn zowel twintigers -met nadruk op budget, het groepsgevoel en het avontuur, als senioren -met nadruk op kwaliteit, service, cultuur en gastronomie.