image

Dagtrips in Wallonië & Brussel

Attracties & musea

Deel dit artikel met uw collega's

Luik: Lascaux Experience

Een unieke tentoonstelling in het Prehistomuseum

Dompel uw groep onder in de prehistorie tijdens een bezoek aan deze grot met schitterende wandschilderingen gevolgd door een virtuele rondleiding met een archeoloog-animator. Nadat iedereen voorzien is van een helm begint de ontdekkingsreis in de beroemde stierenzaal. Uw gids? "De geest van de grot".

De fysieke tentoonstelling bij dit bezoek ontcijfert de schat van de kunstgeschiedenis aan de hand van verschillende modules (het leven en de cultuur van de Cro-Magnon, de geschiedenis van de ontdekking van Lascaux, het oudste "visuele verhaal" ter wereld, een interactieve verkenning van wandschilderingen en gravures, enz.).

Gezellig tafelen in de Archeobistro

Het Archeorestaurant is een vaste waarde bij de belevenis van het Prehistomuseum en biedt een perfecte combinatie van gastronomie, geschiedenis en archeologie. Na het bezoek aan de archeologische collecties van het museum zet uw groep doorheen het menu zijn reis door de geschiedenis voort, van prehistorie tot hedendaagse tijd.

Henegouwen: Het Koninklijk Museum van Mariemont

Het Mithras-mysterie

Mithras, afkomstig uit Perzië, maar heruitgevonden door de Romeinen, kende een duizelingwekkend succes in het volledige Romeinse Rijk. In het hart van ondergrondse heiligdommen, trok hij duizenden volgelingen aan die vreemde rituelen beoefenden in discrete gemeenschappen. Deze tentoonstelling nodigt u uit om deze raadselachtige cultus te ontdekken.

Op de tentoonstelling zullen spectaculaire monumenten te zien zijn, maar ook recente vondsten die voor het eerst aan het publiek worden getoond. Het fabelachtige verhaal van Mithras weerspiegelt heel actuele maatschappelijke vraagstukken.

Brussel: museum van De Molen en De Voeding

De expo "Food and the city. De stad voeden, vroeger en nu"

Het Brussels Molen- en Voedingsmuseum is gevestigd in een oude windmolen en organiseert elk jaar een tentoonstelling rond het thema voeding. Het thema van 2022 is "Voedsel en de stad". Evere is een voorbeeld van een stad die vroeger van een sterke landbouwactiviteit leefde en die pas recent is verstedelijkt. Maar hoe gaan we de groeiende steden voeden als steeds minder mensen voedsel produceren?

"Food and the City" schetst een beeld van de historische evolutie van de voedselvoorziening en bekijkt de huidige uitdagingen waarmee steden worden geconfronteerd om zich te voeden.