Volvo lanceert dubbeldekker 9700 DD

1 chauffeur, 96 passagiers

Met de 9700 DD lanceert Volvo zijn eerste dubbeldekker in zijn veelzijdige 9700-reeks. De eisen die de constructeur steevast stelt aan veiligheid en comfort, worden nu gecombineerd met een grote capaciteit. Bijna honderd passagiers kunnen tegelijk vervoerd worden.

Deel dit artikel met uw collega's

Grote capaciteit

De lancering van deze dubbeldekker anticipeert op de groeiende vraag naar voertuigen met een grotere capaciteit. De 9700 DD kan tot 96 reizigers laten opstappen. Zowel voor woonwerkmobiliteit als middellange- en langeafstandsreizen maakt een grotere capaciteit ritten meer rendabel. Het precieze aantal passagiers is afhankelijk van de opstelling van de zetels. Die kunnen klanten zelf kiezen. Zo kunnen ze hun passagiers de optimale reiservaring aanbieden.

Veiligheid voorop

Volvo ging bij het ontwerpen van het voertuig niet over een nacht ijs. Uit een ruime bevraging bij chauffeurs en reizigers in 2018, leerde de Zweedse constructeur dat beiden veiligheid als belangrijkste prioriteit delen. Die visie vinden we ook terug in het voertuig. Het begint bij de chauffeur: zijn ruime stuurhut werd extra beveiligd.

Dankzij een real-time connectiviteit kan de autocar gemonitord worden. Zo kunnen er safety zones ingesteld worden, bijvoorbeeld in drukke stadscentra, waarbij de snelheid van de autocar begrensd wordt of de chauffeur om extra aandacht gevraagd wordt. Deze technologie bevordert zowel de veiligheid, het rijcomfort als een efficiënt brandstofverbruik.

Interconnectiviteit voor reizigers

Interconnectiviteit is er niet alleen voor de chauffeur, maar ook voor de passagiers. De jonge reiziger van de toekomst verwacht dat hij tijdens langere autocarreizen onbegrensd online kan blijven. Meer dan contact leggen met andere reizigers, wil hij vooral een functionele wifi om bijvoorbeeld video’s te streamen. Elk zetel in de 9700 DD kan daarom uitgerust worden met een USB-ingang. Volvo maakt zich met dit voertuig alvast klaar voor de toekomst.