Nieuwe bedrijfssite in Kortenberg voor Belgium Limousine Services

“De differentiatie en de kwaliteit van onze dienstlevering zorgen voor ons succes”

Deel dit artikel met uw collega's

Malik Abrighach, CEO van Belgium Limousine Services, nam eind 2019 de beslissing om een investering te doen van zo’n 1,5 miljoen euro om zich uit te rusten met een nieuwe moderne bedrijfssite. Dit was noodzakelijk om te beantwoorden aan de exponentiële groei die zijn onderneming kende. Vandaag heeft hij, ondanks de Coronacrisis, geen spijt van zijn keuze. Gesprek met deze ondernemer die van differentiatie en kwaliteit zijn voornaamste USP’s heeft gemaakt (Unique selling proposition, nvdr).

2000 m² onder zware beveiliging

Belgium Limousine Services is actief in een zeer specifiek marktsegment en beschikt over een vloot van 25 limousinewagens maar ook 3 minibusjes en 2 VIP-autocars. “Mijn bedoeling was om over een site te beschikken waar al mijn voertuigen verzameld en beveiligd zouden zijn”, zo legt Malik Abrighach ons meteen uit. “Om onze exponentiële groei te absorberen, hebben we in 2019 2 bijkomende minibusjes en 10 berlines aangeschaft. We begonnen plaats tekort te hebben vooraan onze kantoren in Neder-over-Heembeek. Ik heb dus niet lang getwijfeld toen ik deze site vond van 5900 m², met een garage van 2000 m², een strategische ligging op een boogscheut van de luchthaven en in de goede verkeersrichting t.o.v. Brussel.”

“Gezien de waarde van onze vloot, hebben we de site uitgerust met verscheidene beveiligingssystemen zoals camera’s, bewegingsdetectoren, een met de politie verbonden centrale, enz. De toegang tot de site wordt ook met software geregeld en kan dus worden geactiveerd zonder sleutel voor de chauffeurs. Het is de ideale locatie die ons nog meer zal toelaten om te groeien in de toekomst of om plaatsen te verhuren aan collega’s of aan particulieren als winterstalling of bij verplaatsingen naar het buitenland”, legt hij ons uit.

image
image
image
image
image
image

Voor een ecologische toekomst

Malik, die voortdurend streeft naar differentiatie via de kwaliteit van zijn diensten, heeft deze nieuwe site voorzien van infrastructuur die hem toelaat zich te onderscheiden, maar waarbij hij ook denkt aan de toekomst en de ecologie. “Wanneer we een VIP-vervoersdienst aanbieden, moet alles perfect zijn. We hebben geïnvesteerd in een interne car-wash zone die gebruik maakt van gefilterd regenwater. In deze periode, waar ontsmetting van het grootste belang is, is het internaliseren van deze schoonmaak uiterst belangrijk. “Een dienst die niet bijzonder rendabel is, maar die tijds- en kwaliteitswinst oplevert”, zo gaat hij verder.

En het ontbreekt Malik niet aan ideeën om zijn diensten te optimaliseren: “Op korte termijn overweeg ik ook om een carrosserie-ruimte te integreren. Deze tools zijn bestemd voor onze vloot, maar de deur staat altijd open voor de collega’s die er gebruik van zouden willen maken. Tot slot heb ik ook als één van mijn projecten in gedachten om het dak met zonnepanelen te bedekken met het oog op het voorbereiden van de elektrificatie van de vloot. In mijn ogen kan differentiatie ook niet anders verlopen dan met respect voor het milieu”.

Oproep tot bevriezing van de leasingcontracten

Enkele maanden na deze verhuizing kwam Corona roet in het eten gooien. “Deze enorme investering was noodzakelijk, maar vandaag is het twee keer zo zwaar, zelfs al heb ik helemaal geen spijt van mijn beslissing. In crisistijden zijn het altijd de sterk groeiende bedrijven, die kredieten hebben aangegaan om hen te helpen bij hun ontwikkeling, die het grootste deel van het gelag betalen”, gaat Malik hierop door.

“Normaal gezien komt 60% van ons cliënteel uit het buitenland. Wij hebben kort op de bal moeten spelen door zoveel mogelijk van onze vaste kosten te bevriezen, zoals de verzekeringen. Ik wil echter wel een oproep doen aan de politici opdat ze verplichten tot een bevriezing van de leasingcontracten. Zonder echte inkomsten is het ingewikkeld om die huurprijzen te betalen voor dure voertuigen die stilstaan."

🎥 Malik legt in de video hieronder (FR) de huidige situatie uit. Die is moeilijk omwille van de leasingvoertuigen.

"Ondanks alles geven we niet op en blijven we geloven in de toekomst. De autocars zijn immers voertuigen die mensen kunnen vervoeren met naleving van de fysieke distancing. Daarom denk ik echt dat de autocars en minibusjes de voertuigen zijn die deze sanitaire veiligheid garanderen met alle middelen aan boord die zorgen voor het filteren van de lucht. En persoonlijk verkies ik om mijn VIP-cars aan verminderde capaciteit te laten rijden en bij te dragen aan de verplaatsing van de mensen in alle veiligheid, dan om ze hier in mijn nieuwe garage te zien staan”, besluit hij.