IN VOGELVLUCHT

Carross’center verhuist naar Saint-Ghislain

Op 4 januari 2021 verhuisde Caross’Center naar zijn nieuwe vestiging in Saint-Ghislain. De site is er tweemaal zo groot als de vorige in Blaton. De werkplaatsen bieden de medewerkers een groter werkcomfort. De officiële opening werd door COVID-19 uitgesteld.

Het bedrijf is sinds 2005 gekend voor carrosserieherstellingen. Het zorgt ook voor het herstellen van zware ongevalsschade bij bussen en autocars, het herspuiten van voertuigen, het beletteren, het ombouwen van bussen tot motorhomes of rijdende kantoren, tot het inrichten van VIP-voertuigen voor concerttours. Een team verzorgt het herbekleden van zetels en de binnenbekleding. Ook oldtimers zijn er in goede handen. Mechanische herstellingen, airco-onderhoud, het bijplaatsen van satelliet-TV en telematica kunnen ook worden uitgevoerd.

👉 Nieuw adres: Zone artisanale de la Rivièrette 38 7330 Saint-Ghislain

Sterke groei CNG-bussen in Europese steden

De markt voor CNG-bussen kent een indrukwekkende groei. In 2020 reed 11,4% van alle nieuwe bussen die in de Europese Unie werden verkocht op alternatieve brandstoffen, waarvan bijna allemaal aangedreven door aardgas (3 206 bussen). Daarmee is aardgas de belangrijkste alternatieve brandstof in het stedelijk vervoer, vóór elektriciteit. Op de volgende plaatsen vinden we hybride bussen met 9,5% (2.662 bussen) en elektrische bussen met 6,1% (1.714 bussen). In vergelijking met 2019 is het aantal aankopen in beide gevallen gestegen. Hoewel dieselbussen met 72,9% (20 458 bussen) nog steeds het grootste aantal nieuwe voertuigen voor hun rekening nemen, vertegenwoordigen alle nieuwe voertuigen met alternatieve energiebronnen samen meer dan een derde van de Europese busmarkt in 2020. Uiteindelijk kregen bussen die op diesel rijden de grootste klappen tijdens de coronacrisis, met 10% daling in de verkoop. (Bron: ECEA)

image

Lees meer over dit onderwerp:

Busworld Europe 2021 in Brussel is geannuleerd

De paleizen van de Heizel zullen de editie van Busworld Europe 2021 niet kunnen verwelkomen in oktober. De organisatoren van de beurs stellen dat ze de exposanten niet kunnen garanderen dat de bezoekers ook voor deze editie in groten getale zullen aanwezig zijn. De reisbeperkingen die er dan zullen gelden zijn nog onzeker.

Mogelijk zullen er tijdens de gebruikelijke Busworld-periode in oktober toch enkele kleinere evenementen georganiseerd worden. 👉 De eerstvolgende editie van Busworld Europe zal plaatsvinden van 7 tot 12 oktober 2023.