Dagtrips in Wallonië & Brussel

Attracties & musea

Deel dit artikel met uw collega's

Waals-Brabant

Les Affiches de Folon | Stichting Folon

In het kader van de 20e verjaardag van de Stichting Folon wordt van 27 maart tot 7 november 2021 in Terhulpen een tentoonstelling gewijd aan de affiches van de kunstenaar. Krachtige aanklachten, morele idealen of aankondigingen van culturele evenementen, de affiches met krachtige boodschappen van Jean-Michel Folon zijn te bewonderen in Terhulpen.

Een van de grootste affiche-ontwerpers van de 20e eeuw

Van 1961 tot 2005 heeft Jean-Michel Folon meer dan 500 affiches ontworpen. Hij werkte vooral samen met verenigingen zoals Amnesty International en Greenpeace en verdedigde ecologische en humanitaire doelen die hem nauw aan het hart lagen.

Wat is er te zien?

Een selectie van zeldzame affiches van de kunstenaar, nooit eerder gepubliceerde schetsen en aquarellen die u meer zullen vertellen over het creatieve proces van Folon.

Henegouwen

Après la sécheresse. L'état aquatique | CID-Grand-Hornu

Het CID-Grand Hornu organiseert een tentoonstelling gewijd aan de nieuwe uitdagingen die het gevolg zijn van het watertekort op onze planeet: Après la sécheresse. Te bewonderen in Boussu van 14 maart tot en met 25 juli 2021.

WAT IS ER TE ZIEN ?

En wat als designprojecten en artistieke methoden een bijdrage zouden kunnen leveren aan het onderzoek naar de waterproblematiek? Ontdek hun visie op waterschaarste, vervuiling, overstromingen, woestijnvorming... Waterschaarste vormt een grote bedreiging voor de wereldwijde ontwikkeling. 21 designers nodigen u uit om hierover na te denken in het CID-Grand-Hornu.

Luik

Expo Félins | Préhistomuseum

Het Préhistomuseum in Ramioul presenteert de tentoonstelling Félins, van de sabeltandtijger tot de gewone huiskat. Te bewonderen tot en met 31 mei 2021.

300.000 jaar geleden liep er op de koude vlakten van Europa een katachtige rond. Ontmoet de Diego’s, Simba’s en Bagheera’s uit de prehistorie en ontdek de geschiedenis van onze besnorde vrienden.

WAT IS ER TE ZIEN?

  • « Levengsgrote » katachtigen: tijgers, lynxen, jaguars...
  • Botten en educatieve panelen verrijken uw wandeling.

Namen

L'Age de la bière | Maison du Patrimoine Médiéval Mosan

« L'Age de la bière" (het tijdperk van het bier) is een reizende tentoonstelling gewijd aan deze populaire drank uit onze contreien.

De Belgische biercultuur

Al sinds de oudheid kent bier in België een ononderbroken succes, of het nu gedronken wordt als dagelijkse, feestelijke, rituele of gastronomische drank. De biercultuur in België is tegenwoordig erkend als Immaterieel Erfgoed van de Mensheid.

Een reizende duo-tentoonstelling...

Momenteel in het Maison du Patrimoine médiéval mosan - Dinant en in Malagne - Archéoparc de Rochefort voor een buitenervaring. Daarna reist de tentoonstelling eind oktober 2021 naar het Espace gallo-romain d'Ath, samen met de abdij van Villers-la-Ville.

WAT IS ER TE ZIEN?

• interactieve hulpmiddelen • archeologische documenten en voorwerpen • de productie van cervoise in de oudheid

Luxemburg

Jean-Claude Servais. Au-delà du trait | Piconrue

Aan de hand van een selectie van 120 originele tekeningen en een indrukwekkende scenografie, onthult het Piconrue - Musée de la Grande Ardenne het unieke universum van de striptekenaar en verhalenverteller Jean-Claude Servais.

WAT IS ER TE ZIEN ?

Verliefd op de Gaume en de Ardennen, neemt Servais ons mee in zijn universum waar realiteit en fantasie samenkomen. Servais is een toonaangevend artiest sinds de jaren 1980 met werken als La Tchalette, Tendre Violette, Isabelle... Na een carrière van 40 jaar en evenveel succesvolle albums, wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste auteurs van de Belgische 9e kunst.

Brussel

United Comics of Belgium | Stripmuseum

Het Stripmuseum wil de bruisende hedendaagse Belgische stripscène in de kijker zetten.

WAT IS ER TE ZIEN ?

United Comics of Belgium presenteert het werk van 27 Belgische striptekenaars van verschillende generaties, genres en gemeenschappen. Elke kunstenaar stelt een project tentoon dat in uitvoering is of in de loop van het jaar werd gepubliceerd, of het nu gaat om originele tekeningen, digitale werken, installaties, sculpturen, enz...

Deze ervaring moet de nieuwsgierigheid van bezoekers wekken en hen ertoe aanzetten om huidige stripcreaties in vraag te stellen.