Het IUVENIS-programma loopt verder en staat open voor kandidaten

De succesvolle instroom van nieuwe medewerkers bij Mebis

GESCHREVEN VÓÓR DE PANDEMIE

Deel dit artikel met uw collega's

In de aanloop naar de start van Iuvenis 4 bezochten we het Limburgse autobusbedrijf Mebis, waar de voorbije jaren vijf chauffeurs het Iuvenis-programma doorliepen. “Dat is supergoed meegevallen”, evalueert zaakvoerder Dennis Quintens.

Dit artikel werd geschreven vóór de COVID-pandemie. De interesse voor het IUVENIS-project is sindsdien niet gaan liggen. Wel integendeel. Momenteel komen de inschrijvingen voornamelijk van busbedrijven, maar autocarbedrijven kunnen zeker ook kandidaten voorstellen via Veronique.Swijsen@sociaalfonds.be

Spontane sollicitaties

Mebis, een filiaal van Hansea, telt 60 chauffeurs. Net als veel andere ondernemingen in onze sector staan ze bij Mebis de komende jaren voor de uitdaging om de uitstroom van de babyboomers op te vangen. “Tien van onze chauffeurs gaan met pensioen”, vertelt Dennis Quintens. “Maar we hebben we nog geen specifieke aanwervingscampagne gevoerd. We rekenen op spontane sollicitaties. Meestal zijn die sollicitanten de meest gemotiveerde kandidaten, die echt kiezen voor het beroep van buschauffeur. Motivatie vinden we heel belangrijk.”

Een van de gemotiveerde nieuwkomers bij Mebis is de 20-jarige Senne Rodiers, die twee jaar geleden na een spontane sollicitatie een kans kreeg bij Mebis. “Ik was altijd al geïnteresseerd in de job van chauffeur”, blikt Senne Rodiers terug. “Toen ik nog met de bus naar school ging, maakte ik graag een praatje met de chauffeurs. Na mijn middelbare studies ging het snel. Ik behaalde mijn autorijbewijs, schreef me in bij de VDAB, en begon spontaan te solliciteren om zo snel mogelijk achter het stuur van een bus te zitten.”

Kandidaten met extra ervaring

Na zijn geslaagde sollicitatie werd Senne Rodiers ingeschreven in het Iuvenis-programma. “Voor onze onderneming is Senne de grondlegger van het succesvolle Iuvenis-programma”, vertelt Dennis Quintens, terwijl hij zijn jonge werknemer fier aankijkt. “Vanaf het begin was hij heel gemotiveerd. Net als onze andere chauffeurs trouwens die hem in het programma gevolgd zijn. Het grote voordeel van Iuvenis is dat we meer tijd hebben om de kandidaten op te leiden. Tijdens het behalen van het rijbewijs maken ze al deel uit van het bedrijf. En van zodra ze het rijbewijs hebben, kunnen we ze meer laten rijden om ervaring op te doen. Die extra ervaring stelt hen meer op het gemak en ze verwerven meer capaciteiten. Waar nodig, sturen we bij.”

Teambuilding

Even belangrijk als de geslaagde Iuvenis-opleiding is dat Senne Rodiers zich gelukkig voelt met zijn keuze als buschauffeur: “Ik vind het een toffe job. Elke dag is uiteindelijk anders. Vandaag reed ik een lijn die ik nooit eerder deed, en dat is toch altijd een beetje spannend. Onderweg zijn met de bus geeft me een gevoel van vrijheid, en ook het contact met de mensen is leuk. Af en toe heb je door een vertraging wel eens minder gezellige reacties. Maar als je vriendelijk reageert, is er veel begrip.” Nog een heel leuk onderdeel van zijn job als chauffeur zijn de extra ritten naar de grote festivals, tijdens de welke ook veel andere chauffeurs worden ingezet. “Die grote evenementen zijn een soort van teambuilding voor chauffeurs”, concludeert Dennis Quintens, die in de toekomst nog kandidaat-chauffeurs een kans wil geven om het Iuvenis-programma te volgen.

Wenst u met uw onderneming een kandidaat op te leiden via het IUVENIS-programma?

Neem gratis deel aan het Iuvenis-programma en geef jongeren (jonger dan 26 jaar) de kans om te werken in onze sector. Hoe kunt u als bedrijf uw kandidaat inschrijven? Neem contact op met veronique.swijsen@sociaalfonds.be

Nog vragen? Raadpleeg de website van het Sociaal Fonds of bel sectorconsulente Véronique Swijsen op het nummer 0476 92 70 66.