Studenten maken autocarreizen op maat

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde BAAV samen met de hogeschool Vives en hogeschool Thomas More een wedstrijd voor de hogeschoolstudenten Toerisme en Recreatiemanagement. Gedurende het academiejaar werden alle mogelijkheden van het reizen per autocar bestudeerd en werd het schooljaar afgesloten met een groepsopdracht om zelf een eigen autocarreis te ontwikkelen.

Deel dit artikel met uw collega's

Dit jaar maakten de studenten kennis met het echte werkveld. De kloof tussen theorie en praktijk werd zo klein mogelijk gemaakt door de studenten te laten samenwerken met de autocaristen. De bestemming en de doelgroep werden vooraf bepaald. De studenten werkten de reis creatief uit en zorgden voor een sterk programma.

In overeenstemming met de dagdagelijkse realiteit

De betrokken docenten verwijzen naar de meerwaarde van dergelijke werkveld-georiënteerde projecten. Deze projecten dragen ertoe bij dat de theoretische kennis op vlak van reisontwikkeling, marktanalyse, marketing, prijscalculatie, e.d. kan getoetst worden aan de dagdagelijkse realiteit waarmee reisorganisatoren te maken krijgen. Ook de autocarondernemers zijn enthousiast over de samenwerking. Het is een ideaal moment om de kennis en de frisse kijk van de digital natives te ervaren.

De winnaars begeleid door Reizen Patteeuw en Viamundi

Uit de 14 deelnemende groepen werden 2 winnaars geselecteerd door een jury van autocarondernemers, reisjournalisten en -leiders.


De twee winnende projecten werden ingediend door Jay Vandenbussche, Manon Vandenbriele, Ella Standaert uit VIVES Hogeschool te Brugge en begeleid door Reizen Patteeuw.

De tweede winaar: Ann Vanlommel, Samuel Sterckx, Shauni Lenaerts en Anke Sauviller uit Thomas More hogeschool te Mechelen begeleid door Viamundi. Deze studenten mogen een reisbudget spenderen bij een autocarbedrijf naar keuze.

Meer info? Neem gerust contact op met: elise.lambert@baav.be