Kasteel van Belœil

VOORMIDDAG

Het Kasteel van Belœil is al 7 eeuwen het verblijf van de Prinsen de Ligne! Dit kasteel bevat een rijke verzameling kunstvoorwerpen uit de 15de tot de 19de eeuw, waaronder de beroemde bibliotheek met een collectie van 20.000 volumes. Het park van 25 ha uit de 18de eeuw vormt een van de mooiste Franse tuinen in Europa.

MIDDAG

Maaltijd in Relais du Maréchal in het kasteel met een menuvoorstel aan € 19/ pers.:


  • Paté in korst Richelieu met confituur van het seizoen
  • Kalkoengebraad met saus op grootmoeders wijze, warme groenten en aardappelkroketten
  • Warme appeltaart

In het evenementenaanbod: de Amaryllis Wedstrijd van 25 april tot 3 mei 2020!

Met de Amaryllis Wedstrijd biedt het kasteel van Belœil alle liefhebbers van schoonheid een onvergetelijk moment dat de mooiste sprookjes waardig is! Voor het 32ste jaar op rij openen de Prinsen de Ligne de deuren voor 6.000 amaryllissen die geteeld worden door het Nederlandse huis Berbée Amaryllis.


De stylisten gebruiken al hun verbeelding om het prinselijk verblijf negen dagen lang met het discrete en vluchtige parfum van deze mooie bloemen in te kleden en te versieren. De amaryllissen worden samengebracht in prachtige boeketten. Van de grote traphal tot de vertrekken van de veldmaarschalk, van het Salon van de Ambassadeurs tot de kamer van Epinoy, worden al uw zintuigen beroerd door duizenden geuren en kleuren. Ter gelegenheid van deze 32ste editie en gezien het succes van voorbije jaren wordt er opnieuw een bloemenwedstrijd georganiseerd. Een onvergetelijk bloemenevenement in een majestueuze omgeving!

De kabellift van Strépy-Thieu & Boottocht op het historisch Canal du Centre

NAMIDDAG

Ga de hoogte in en ontdek een indrukwekkende machinezaal, een wondermooi panorama met zicht op het hele complex en de omliggende streek. U vindt er bovendien een nieuwe filmvertoning over de bouw en de werking van de scheepslift, bewegende maquettes, interactieve spelletjes en een tentoonstelling van fossielen die tijdens de grondwerken werden gevonden. Bezoek ook de nieuwe tentoonstelling over de Belgische binnenvaart "Waterwegen van gisteren, vandaag en morgen".


! De lift en tentoonstelling zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers (behalve de boot).

Reserveer deze groepsactiviteit
in Strépy-Thieu

Contactgegevens:

Voies d'Eau du Hainaut• Service Commercial

078/059.059 • info@voiesdeau.hainaut.be

Rue Raymond Cordier 50 • 7070 THIEU

Prijzen vanaf 20 pers.:

  • Kabellift en tentoonstelling: volwassenen € 6,75 ( 60+: € 6 )
  • Boottocht: volwassenen € 12,50 (60+: € 10)
  • Rondleiding mogelijk in FR/NL bij de kabellift en de tentoonstelling


Minstens 15 dagen vóór de datum van het bezoek reserveren

Open van 01.04 tot 31.10.2020 • Van 10.00 tot 18.00 uur