IN VOGELVLUCHT

eind 2019 – begin 2020

Pascal, de laatste en de eerste…

Pascal Van de Voorde, zaakvoerder van het Brusselse Fun Cars, was tijdens de laatste editie van Busworld in Kortrijk de allerlaatste koper op het salon en anno 2019 was hij de eerste koper op de eerste Busworld in Brussel. Precies om 10 uur op de openingsdag klopte hij op de gong. Het is inmiddels een traditie geworden bij VDL dat bij elke verkoop de koper op de gong slaat. “Ik wou graag in de geschiedenisboeken komen”, lachte de immer charmante Brusselaar. Pascal en echtgenote Cindy kochten een VDL FHD139 450 in een zeer luxueuze uitvoering.

Volvo: Europa's grootste order voor elektrische bussen

Volvo Bus zal vanaf dit jaar 157 elektrische gelede bussen aan Transdev leveren. De bussen zullen op een aantal routes in Göteborg rijden. Alle bussen zijn van het onlangs gelanceerde 7900 Volvo Electric Articulated-model. Deze Volvo Electric kan 150 passagiers vervoeren met een energieverbruik dat 80% lager is dan dat van een overeenkomstige dieselbus. De bussen worden opgeladen bij snellaadstations langs de route, met behulp van de gebruikelijke oplaadinterface OppChargeTM. Behalve de elektrische bussen omvat de order ook 27 Euro VI-bussen voor regionale activiteiten op biodiesel.

VDL naar ruimere locatie

De busbouwer uit Roeselare vond ongeveer acht hectaren op het bedrijvenpark Beveren- Krommebeek. De eerste paal gaat begin 2020 in de grond en Peter Wouters, ceo VDL Roeselare verwacht dat de nieuwe fabriek, alsook de verkoop- en servicevestiging eind 2021 operationeel zullen zijn. Deze nieuwe vestiging legt zich volledig toe op “groene bussen.

Temsa verhuisd naar Mechelen

DV Bus & Coach, de vertegenwoordiger van Temsa in de Benelux, is kort na Busworld verhuisd van Lier naar een ruimere stek in Mechelen. Daar heeft het bedrijf behalve meer kantoorruimte ook voldoende magazijnruimte om onderdelen te stockeren en de naverkoop beter te organiseren. DV Bus & Coach heeft ook nieuwe personeelsleden in dienst met Hanko Rosenbrand voor de Nederlandse markt, Jef Van Mele voor de Belgisch-Luxemburgse markt en Wim van der Veken voor naverkoop en service. DV Bus & Coach is vanaf nu te bereiken in de Motstraat 60 B 2800 Mechelen. Telefoonnummer blijft ongewijzigd.