image

BRUSSEL: Expeditie naar Antarctica

Museum voor Natuurwetenschappen

Klaar? Bezoek eerst de kleedkamer van het poolstation waar de duikers zich klaarmaken. Spring dan samen met ­pinguïns en zeehonden in het ijskoude water van de Zuidpool. Exploreer met deze knappe duikers de diepzee, waar het krioelt van schitterende en vreemde diersoorten.

Kom weer boven en nader tot op enkele meters een kolonie keizerpinguïns op de uitgestrekte ijsvelden. Ga zitten, luister hoe ze naar elkaar roepen, observeer hoe ze voor hun jongen zorgen en hoe ze zich warm houden door dicht tegen elkaar aan te kruipen … Er is zoveel te beleven in dit landschap dat je over 360° omringt!

In het hart van Antarctica

Antarctica is een belevenistentoonstelling die je onderdompelt in de vreemde natuurpracht van dit continent, dat alleen toegankelijk is voor wetenschappers. Prachtige films op grote schermen - met aan het einde een 360° projectie - en uitleg over het leven van de dieren laten je de fascinerende biodiversiteit van de Zuidpool ontdekken, op het land en onder water.

Plan je bezoek

Voor de veiligheid en het comfort van de bezoekers aan de tentoonstelling Antarctica wordt het aantal tickets per tijdsblok beperkt. Tijdens weekends en schoolvakanties zit de namiddag snel vol en kom je dus beter in de voormiddag. Een bezoek aan Antarctica met je groep duurt ongeveer 30 min. Reken er 2 uur bij als je ook de permanente tentoonstelling bezoekt.

Wil je met je groep een hapje eten?

In het Dino Café van het museum vind je een ruime waaier aan producten om ter plaatse op te eten of mee te nemen.

Bel voor meer info over onze speciale formules voor groepen naar +32 (0)2 640 21 60 of mail naar catering@horeto-museum.com.

Deel dit artikel met uw collega's