Temsa neemt wisselstukken in eigen beheer

DV Bus & Coach is naar Mechelen verhuisd

GESCHREVEN VÓÓR DE PANDEMIE

Op een wip van waar het eind jaren 2000 Temsa autocars verkocht, neemt DV Bus & Coach een doorstart in een gloednieuw gebouw aan de Motstraat 60 (B-C) in Mechelen. De leiding met Wim Van Hool en Elke De Belser blijft ongewijzigd, maar het duo heeft zich met twee nieuwe salesmanagers voor België en Nederland omringd. Nieuw is dat je voortaan in Mechelen ook terecht kan voor wisselstukken. Ook na kantooruren.

Wisselstukken in eigen beheer

DV Bus & Coach huist al sinds november vorig jaar opnieuw in Mechelen, maar is pas vanaf dit jaar volledig operationeel op het nieuw adres. Op het vorige adres in Lier kon DV Bus & Coach geen autocars tentoon stellen, nu kan dat behalve bij Van Tieghem in Zwevegem ook in Mechelen.

Elke De Belser: “Vorig jaar zijn veel reorganisaties doorgevoerd. Wij moeten weer het vertrouwen opbouwen, in mensen en het merk. Een nieuw pand speelt daarin een grote rol. Het volledige plaatje moet kloppen. We nemen een serieuze doorstart en nemen de wisselstukken in eigen beheer. Wij hebben daarvoor bijkomend personeel aangeworven”. Temsa streeft naar een marktaandeel van 10 % in de Benelux.

Het DV Bus & Coach-team tussen enkele autocars van Temsa.

Twee nieuwe verkopers

Een buitenaanzicht van de nieuwe locatie van DV Bus & Coach.

DV Bus & Coach wierf ook twee nieuwe verkopers aan. Jef Van Mele is sales manager voor België en Luxemburg. Jef start in de bussector. Voor Nederland gaat Hanko Rosenbrand aan de slag. Hanko heeft 22 jaar ervaring in de automotive sector. Voor de service sloot DV Bus & Coach een samenwerking met partners met vestigingen over heel Nederland. Wim van der Veken vult het team aan om het hele aftersales- en servicetraject te organiseren. Beide nieuwe verkopers kunnen de autocar tot bij de klant brengen voor een test.

Elke De Belser: “We willen dat menselijk contact behouden: de klant moet op plaats één staan’’.

Servicepunten zo kort mogelijk bij huis is belangrijk

DV Bus & Coach heeft ook flink gesleuteld aan zijn servicepunten. Naast Andries in Sint-Niklaas en Van Tieghem in Zwevegem, is er een bijkomend servicepunt in Heist-op-den-Berg bij De Voght. In Wallonië is DV Bus & Coach nog volop op zoek.

Elke De Belser: “Klanten willen zo kort mogelijk bij huis bediend worden. Service is een geweldige verkooptroef, vervolgbestelling zijn uitstekende barometer. Daar moeten we echt op inzetten, daarom dat we alles in handen nemen’’.

Elke De Belser en verkoopmanagers Hanko Rosenbrand en Jef Van Mele in het nieuwe magazijn voor wisselstukken.