Hogeschoolstudenten ontwikkelen inspirerende autocarreizen

Naar Finland en langs de Franse en Spaanse kust

Deel dit artikel met uw collega's

Ook dit jaar organiseerden de BAAV samen met de hogescholen VIVES en Thomas More een wedstrijd voor hogeschoolstudenten Toerisme en Recreatiemanagement. Het opzet : aandacht vestigen op de autocar binnen de toerismeopleidingen en frisse ideeën krijgen van de toerismeprofessionals van de toekomst.

Wat zijn de beste autocarreizen dit jaar?

De winnende groep van VIVES werkte voor Reizen Lauwers een fly & coach uit naar Finland. Ook al hadden ze oorspronkelijk de doelgroep medioren en senioren voor ogen, toch zouden ze deze reis als jonge twintigers ook zelf wel willen maken. Het programma bestaat uit avontuurlijke (sneeuw)activiteiten ondergedompeld in een Santa-Claus-sfeertje.

Wilt u meer horen over de reis? Bekijk de video.

De studenten van Thomas More werkten een autocarreis uit richting San Sebastian. Onderweg deed ze de mooie kustlijnen van Frankrijk en Spanje aan. De rit ontpopte zich tot een indrukwekkende reis. Het programma werd als zeer evenwichtig ervaren.

Wilt u meer horen over de reis? Bekijk de video.

Wat was de opdracht?

De studenten Toerisme en Recreatiemanagement van VIVES (Brugge) en Thomas More (Mechelen) hadden de opdracht een autocarreis te ontwikkelen in al zijn aspecten, gaande van het programma over een financieel plan naar een marketingplan. Rij- en rusttijden, prijsberekeningen, reisleiderinformatie, een website,… noem maar op. Voor de studenten was het een unieke kans om zich onder te dompelen in, zoals ze dat zelf noemen, “de grote wereld”. Ze waren unaniem: het was een super opdracht, ze hebben er veel uit geleerd… én ze zouden hun reis ook graag zelf willen maken!